spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

16 ventilatoare noi stau nefolosite la ATI la Spitalul CF Witting. Nu sunt medici

ATI la Spitalul CF Witting coronavirus la Spitalul CF Witting Ziua Mondială a Sănătății
Ministrul Lucian Bode a vizitat spitalul în primăvară

16 ventilatoare noi și tot atâtea paturi stau nefolosite la ATI la Spitalul CF Witting, unitate care în urmă cu două luni a fost declarată suport covid.

Echipamentele medicale noi au fost cumpărate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în subordinea căruia se află unitatea spitalicească, dar nu sunt medici care să le utilizeze. Această situație a fost făcută publică, într-o intervenție la Digi24, de Laurențiu Ungurianu, medic de chirurgie generală la Spitalul CF Witting.

Nicun medic la ATI la Spitalul CF Witting

El a explicat că la secția de Terapie Intensivă a spitalului erau trei medici, dintre care doi au obținut certificate de la Medicina Muncii că nu pot lucra în secții covid, având alte afecțiuni. ”Celălalt a cerut detașarea, că statea degeaba”, a completat medicul.

El a completat că la Spitalul CF Witting nu pot fi internate decât persoane care au forme asimptomatice sau ușoare de coronavirus. Potrivit lui Laurențiu Ungurianu, ar fi mai bine dacă spitalul nu ar mai fi încadrat ca suport covid. ”Nu ar fi mai benefic să asiguri asistența medicală pentru 320 de pacienți non-covid cu probleme grave, decât să ții tot spitalul blocat?”, s-a întrebat retoric medicul, care a precizat că a semnalat problema autorităților, iar singurul care l-a sunat și i-a promis că se va interesa a fost premierul Ludovic Orban.

Ultimele Articole