spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Atenționare de călătorie pentru Franța, emisă de MAE. Perturbări în circulația trenurilor pe Coasta de Azur

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale şi Serviciul meteorologic al Aeronauticii militare, luni şi marţi a fost emis un cod roşu de ploi torenţiale, furtună şi inundaţii.

atenționare de călătorie pentru Franța

Potrivit unui comunicat MAE, codurile sunt valabile în Departamentele Var şi Alpes Maritimes şi un cod portocaliu de ploi, averse, pericol de inundaţii şi vânt puternic în Bouches-du-Rhone, Hautes-Alpes, Pyrenees-Atlantiques.

După intemperiile din week-end, reluarea circulației a fost dificilă pe rețeaua feroviară din Alpes-Maritimes și Var. Luni dimineață, traficul era total întrerupt, de duminică după amiază, între Toulon și Ventimilia, la frontiera cu Italia, dar și între Cannes et Grasse (Alpes-Maritimes).

Reluarea circulației trenurilor este dificilă, pentru că instalațiile feroviare au fost puse la grea încercare de ploile abundente care au căzut pentru al doilea week end consecutiv. Gara Villeneuve-Loubet este în continuare inaccesibilă, după cum relatează Nice Matin.

Atenționare de călătorie pentru Franța. Românii pot cere asistență consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755 şi Consulatului General al României la Marsilia: + 33491221741, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de circumscripţia consulară în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ultimele Articole