spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

Atentatul de la Paris, comis de un mecanic de locomotivă pensionar

Atentatul de la Paris de vineri, în care au murit trei kurzi și au fot rănite alte trei persoane în apropierea unui centru cultural kurd, a fost comis de un mecanic de locomotivă pensionar.

Suspectul, un mecanic de tren pensionar de naționalitate franceză, a tras de mai multe ori vineri, cu puțin înainte de prânz, pe rue d’Enghien, într-un cartier comercial aglomerat, popular în rândul comunității kurde din centrul Parisului.

Trei persoane, o femeie și doi bărbați, au fost ucise, iar trei bărbați au fost răniți, dintre care unul grav, potrivit ultimelor informații citate de HotNews. Femeia ucisă, Emine Kara, era lider al Mișcării Femeilor Kurde din Franța, potrivit Consiliului Democrat Kurd din Franța (CDK-F). Ea făcuse o cerere de azil politic „respinsă de autoritățile franceze”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al mișcării, Agit Polat.

Cei doi bărbați decedați sunt Abdulrahman Kizil, „un cetățean kurd obișnuit” care frecventa asociația „zilnic”, și Mir Perwer, un artist kurd recunoscut ca refugiat politic, potrivit CDK-F. O sursă din poliție a confirmat pentru AFP identitățile lui Emine Kara și Abdulrahman Kizil.

Atentatul de la Paris, condamnat de Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a denunțat un „atac odios” a cărui „țintă au fost kurzii din Franța”. La cererea sa, șeful Poliției din Paris îi va primi sâmbătă pe liderii comunității kurde care au anunțat și o manifestație la prânz la Paris.

Suspectul a fost reținut și a fost deschisă o anchetă. A fost exclusă varianta unui atac terorist. El „a vrut să atace străinii” și „a acționat, evident, singur”, a declarat vineri ministrul de Interne, Gérald Darmanin. Suspectul a frecventat un poligon de tragere, a spus el.

Suspectul a mai fost inculpat în decembrie 2021 pentru violență premeditată și rasistă. El este suspectat că a înjunghiat migranți într-o tabără din Paris și că le-a tăiat corturile. După un an de arest preventiv, el a fost eliberat pe 12 decembrie, conform legii franceze, și pus sub control judiciar.

Bărbatul a mai fost condamnat în 2017 la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare pentru deținere ilegală de arme și, în iunie trecut, la douăsprezece luni de închisoare pentru violențe cu arme, comise în 2016.

Ultimele Articole