luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Atena comanda 25 de tramvaie Alstom

Compania Attiko Metro si Alstom au semnat un contract pentru livrarea a 25 de tramvaie noi care vor deservi intreaga retea de tramvaie din Atena si Pireus. Contractul are o valoare de 54 de milioane de euro. Contractul include proiectarea, constructia si instalarea echipamentelor, precum si testarea in fabrica si la darea in exploatare pentru toate tramvaiele comandate. In plus, Alstom va furniza principalele piese de schimb si servicii de intretinere.
Noile vehicule vor circula pe reteaua de tramvai extinsa din zona Atenei, inclusiv Piraeus.
Primul lot de tramvaie va circula pe retea pana la sfarsitul lui 2019, iar ultimele livrari sunt asteptate in 2020.
Extensia retelei de tramvai urmeaza ruta dintre Neo Faliro, zona Downtown si Portul Piraeus care va avea o lungime de 3,1 km pana in Piraeus si 2,3 km din Piraeus. Proiectul va include constructia a 13 statii de tramvai cu 7 opriri pe ruta de intrare (Stadionul Karaiskaki – M. Asias – Lambraki – Evangelistria – Pl. Deligianni – Dimarchio – Akti Possidonos) si 5 opriri noi pe ruta de iesire (Ag. Triada – Pl. Ippodamias – 34ou Syntagmatos – Androutsou – Om. Skylitsi).
Proiectul extensiei tramvaiului pana in Piraeus este estimat la 61,5 milioane de euro. Lucrarile de constructie au fost lansate in 2014 si vor fi finalizate anul acesta.
Proiectul face parte din Programul Operational Regional (ROP) Attiki 2014-2020 si este cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Bugetul total al Programului Operational este de 1,14 miliarde de euro, iar contributia UE totala (FEDR si FSE) este de 912 milioane de euro. In ceea ce priveste sectorul de transport, Programul Operational prevede dezvoltarea mobilitatii regionale si legaturile de transport multimodal in regiunea Attica, fondurile FEDR reprezentand 14,7% din totalul fondurile UE alocate. Pe langa dezvoltarea Portului Piraeus si a legaturilor rutiere, programul sustine extensia liniilor de tramvai in regiune. In privinta transportului feroviar urban, impactul estimat in urma implementarii programului prevede constructia a 5,5 km de linii noi de tramvai.
De asemenea, anul trecut, CE a anuntat ca, in cadrul Politicii de Coeziune, se vor investi 58 de milioane de euro in dezvoltarea retelei de tramvai din Piraeus, pentru extinderea liniei din centrul orasului catre port. Proiectul include si constructia statiilor de tramvai si furnizarea a 25 de vehicule. Ca urmare a acestui fapt, vor fi cu 11.000 mai multe persoane care vor putea sa utilizeze reteaua de tramvai ceea ce va contribui la reducerea congestiei in traficul din oras.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole