Atena ar putea primi 730 milioane euro pentru linia 4 de metrou

Attiko Metro ar putea primi un imprumut din partea BEI pentru dezvoltarea liniei 4 de metrou din Atena, banca analizand proiectarea si constructia liniei. Daca va fi aprobat, imprumutul va finanta prima etapa a noii linii 4, inclusiv achizitia flotei de vehicule si a sistemelor de semnalizare si control.
Valoarea totala a proiectului este de 1,65 miliarde de euro din care propunerea de finantare BEI este de 730 de milioane de euro.
In august, Attiko Metro a anuntat ca patru ofertanti si-au exprimat interesul de a participa la proiectului liniei 4 de metrou.
Pana la finalul acestui an, Attiko Metro va anunta companiile precalificate care vor trebui sa depuna o oferta tehnica si financiara pentru sectiunea Alsos Veikou – Goudi (sectiunea „A” – 13 km). Prima etapa a proiectului Liniei 4 de metrou include constructia a 14 statii si a 13 km de linie intre Alsos Veikou si Goudi, conectand cartierele cu populatie densa din centrul Atenei, cum ar fi Zografou, Kesariani, Kolonaki, Exarhia, Kypseli si Galatsi.
Lucrarile de constructie ar trebui lansate in 2019 si vor dura 8 ani. Aceasta sectiune va furniza servicii de transport catre un numar mare de institutii importante, precum spitale, universitati si campusurile acestora, tribunale, zone cu un nivel ridicat de servicii profesionale si comerciale, etc. Conform estimarilor, aceasta linie va deservi noile zone rezidentiale si va reduce semnificativ timpul de calatorie in centrul orasului.
De asemenea, linia va avea legaturi importante cu celelalte linii ale retelei de metrou din Atena si va include cinci statii de transfer catre liniile existente 1, 2 si 3.