spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

Atelierul Alstom din Barcelona va fi cel mai modern din Spania

Alstom-Barcelona_AEREA_02Alstom intenționează să transforme atelierul de producție din Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) în prima fabrică 4.0 din sectorul feroviar spaniol. Producătorul francez de material rulant va implemeta cele mai noi tehnologii și va pregăti forța de muncă pentru a putea utiliza aceste noi echipamente.
Atelierul de producție din Santa Perpètua de Mogoda a început deja să integreze sistemele inteligente în procesul industrial, utilizând tehnologia 3D și robotică printre altele. Aceste noi tehnologii vor permite Alstom să îmbunătățească lanțul de producție și a procedurile, pentru a fi mai competitivi, pentru a proiecta și produce trenuri adaptate la nevoile viitoare ale pasagerilor, mecanicilor de locomotivă și operatorilor.
”Suntem martorii unei schimbări majore denumite Industry 4.0 sau A patra Revoluție Industrială, generată de confluența noilor tehnologii, dezvoltate în ultimii ani, de noi modele de afaceri derivate din aceste tehnologii și prin transformarea lanțurilor valorice existente. Acest lucru reprezintă o mare oportunitate pentru companii, pentru oameni și pentru economiile naționale. Alstom își propune să fie unul dintre arhitecții acestei noi ere industriale în Spania”,  a precizat Antonio Moreno, președinte Alstom – Spania.

Ultimele Articole