miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Compania Atelierele CFR Grivița vinde un sfert din suprafața deținută. Cât cere pe metru pătrat

Adunarea Generală Extraodinară a Acționarilor Atelierele CFR Grivița Bucureşti a aprobat recent vânzarea a 30.000 mp, dar și a unor construcții clădiri totalizând 17.500 mp, active situate pe Calea Griviței.

La ședința desfășurată la finele lui august au participat acționari – prezenți sau reprezentați legal-deținători ai unui  număr de 2.374.520 acțiuni din totalul de 2.551.865 actiuni ale societății comerciale, reprezentând un procent de 93.050% din capitalul social, potrivit anunțului făcut de societate.

Acționarii au aprobat vânzarea unui teren cu suprafața de circa 30.000 mp (suprafața finală urmând să fie determinată la momentul realizării dezmembrării) din totalul suprafetei imobilului aparținând societății Atelierele CFR Grivița S.A., construcții (clădiri) în suprafață  de circa 17.500 mp, situate în Calea Grivitei nr. 359.

Acționarii au decis ca prețul minim de vânzare  pe metru pătrat să fie în sumă de 310 euro/mp.

Cel mai probabil, este vorba de terenuri și clădiri fără utilitate în procesul de producție.  Potrivit datelor consultate de către Club Feroviar la autoritatea de cadastru, compania Atelierele CFR Grivița deține în zonă o suprafață totală de 130 mii mp, ceea ce înseamnă că vinde aproape un sfert din suprafața totală.

Profituri în creștere pentru Atelierele Grivița

Compania a avut anul trecut un număr de 321 angajați și o cifră de afaceri de 52 de milioane de lei și un profit de 19,4 milioane de lei. În 2022, compania a avut 66 de milioane de lei cifră de afaceri și profit de 4,4 milioane de lei.

Potrivit zf.ro, o primă reacţie a investitorilor după anunțul vânzării s-a reflectat într-o creştere de 28,9% a acţiunilor, pe un rulaj de 261.500 de lei. Cel mai probabil, dinamica acţiunilor ATRD de vineri se datorează faptului că investitorii anticipează că o vânzare de o asemenea valoare ar putea duce la distribuirea unui dividend consistent.

Nu este prima vânzare de terenuri, un altul, mai mic ca suprafață, fiind vândut cu 2-3 ani în urmă.

Ultimele Articole