miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Compania Atelierele CFR Grivița vinde din terenuri

Compania Atelierele CFR Grivița vinde din terenuri. Compania va vinde aproape un sfert din terenurile deținute în sectorul 1 București.

Conducerea companiei Atelierele CFR Grivița va supune voturilor acționarilor la ședința extraordinară din 29 august intenția de vânzare a unui teren de 30 mii mp (trei hectare) și a șapte clădiri cu o suprafață de 17,5 mii mp, potrivit unui anunț trimis Bursei de Valori București și existent pe pagina companiei.

Potrivit datelor consultate de către Club Feroviar la autoritatea de cadastru, Atelierele CFR Grivița deține în zonă o suprafață totală de 130 mii mp, ceea ce înseamnă că vinde aproape un sfert din suprafața totală.

Compania Atelierele CFR Grivița vinde din terenuri

Alte două puncte pe ordinea de zi sunt:

  • Mandatarea Președintelui Consiliului de Administrație/ Director General dl Alexandru Claudiu Paul, ca în numele societății să deruleze procedurile privind vânzarea imobilelor , semnarea și încheierea antecontractelor/contractelor de vânzare – cumpărare autentice, acte adiționale la acestea, de a îndeplini toate formalitățile necesare aferente acestui scop în relațiile cu autoritățile competente (notar, bancă, alte entități publice sau private), precum și de a semna în numele acționarilor hotărârile AGEA.
  • Aprobarea datei de înregistrare propusă pentru 22.09.2023, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru identificarea actionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor AGEA și a datei de 21.09.2023 ca ex-date.

În situatia neîndeplinirii condițiilor de cvorum la prima convocare, ședința  se convoacă pentru data de 30.08.2023, în același loc și la aceeași oră cu menținerea ordinii de zi, a orei și a locului de desfășurare a lucrărilor acestuia.

Compania are un capital subscris vărsat de 6,37 milioane lei. Pe terenul deținut în vecinătatea Gării de Nord, Atelierele CFR Grivița deține câteva zeci de clădiri cu o suprafață desfășurată de până la cinci hectare.

Profituri în creștere pentru Atelierele CFR Grivița

Compania a avut anul trecut un număr de 321 angajați și o cifră de afaceri de 52 de milioane de lei și un profit de 19,4 milioane de lei. În 2022, compania a avut 66 de milioane de lei cifră afaceri și profit de 4,4 milioane de lei.

Potrivit zf.ro, o primă reacţie a investitorilor după anunțul vânzării s-a reflectat într-o creştere de 28,9% a acţiunilor, pe un rulaj de 261.500 de lei. Cel mai probabil, dinamica acţiunilor ATRD de vineri se datorează faptului că investitorii anticipează că o vânzare de o asemenea valoare ar putea duce la distribuirea unui dividend consistent.

Nu este prima vânzare de terenuri, un altul, mai mic ca suprafață, fiind vândut cu 2-3 ani în urmă.

Ultimele Articole