spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Răzvan Cuc, atac la conducerea CFR Călători. ”Managerii numiți de PNL sunt depășiți de situație”

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a lansat luni după amiază pe Facebook un atac la conducerea CFR Călători.

atac la conducerea CFR Călători cuc a mers cu trenul

Acuzele aduse de fostul ministru PSD sunt dintre cele mai diverse, de la aglomerația din unele garnituri și până la ciocnirea a două trenuri pe raza Regionalei Cluj.

”Stiu că aceia care lucrează la siguranța circulației, la calea ferată, sunt oameni profesioniști. Din păcate asta nu înseamnă că și șefii lor sunt la fel. Văd că, deși guvernul PNL se laudă că alocă bani pentru calea ferată, acești bani fie nu există, fie nu sunt cheltuiți cum trebuie. E clar că managerii numiți de PNL sunt depășiți de situație. Mimează doar imaginea proprie și nici asta cum trebuie”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

Răzvan Cuc, atac la conducerea CFR Călători: ”Sper să răspundă cineva pentru harababura din companie”

Răzvan Cuc spune că suntem ocupați cu pandemia de Covid 19 și uităm de situațiile grave care culminează cu accidente extreme. ”Am vazut că o persoană a murit carbonizată într-un vagon în urma unui incendiu. Am văzut că cei de la CFR Călători pun în circulație trenuri care sunt pline și călătorii stau ca sardelele – fără respectarea regulilor minimale precum distanțarea socială sau purtatrea măștii (lucru obligatoriu instituit prin ordin de ministru). Ieri a avut loc și un accident feroviar extrem de grav. Pe raza Regionalei Cluj s-au ciocnit 2 trenuri aparținând CFR Călători. Culmea, unul era garat în stație. Dacă erau călători în el, ce se întâmpla? Păi după ce că nu avem trenuri sau locomotive noi, le stricăm și pe cele existente? Stiu că regulile sunt foarte stricte în astfel de situații. Sper să răspundă cineva pentru harababura din companie”, a continuat fostul ministru.

El menționează faptul că sistemul feroviar trebuie dezvoltat, fie că ne referim la infrastructură, fie la materialul rulant, atât pentru călători cât și pentru marfă. ”Manageri sunt cei care aduc venituri în companie, nu cei care stau cu mâna întinsă la stat (cerând subvenția) fără să-și platească obligațiile privitoare la TUI (taxa de utilizare a infrastructurii). Dragi guvernanți PNL-iști, vă fac o recomandare, nu mai promovați conducători de companii pe criterii politice. Puneți oameni care au habar de ceea ce înseamnă calea ferată”, se încheie postarea lui Răzvan Cuc.

Ultimele Articole