miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO Atac în tren la Tokyo. Cel puțin opt răniți, dintre care unul grav

Un atac în tren la Tokyo a avut loc duminică, incident în urma căruia cel puțin opt persoane au fost rănite, dintre care una grav.

Un bărbat a fost arestat după ce a atacat duminică pasagerii într-un tren la Tokyo cu un cuţit şi a declanşat un incendiu în garnitură, informează Agenția France Presse, preluată de Agerpres.

Bărbatul a turnat un lichid încă neidentificat la bordul trenului şi a dat foc, potrivit mai multor mass media, inclusiv canalul televiziunii publice NHK şi agenţia Kyodo. În filmarea alăturată se poate vedea cum mai mulți pasageri sunt evacuaţi prin ferestrele trenului imobilizat într-o gară din vestul capitalei nipone.

Atac în tren la Tokyo. Alte două incidente similare au avut loc în luna august

Canalul NHK a menţionat cel puţin opt răniţi, dintre care unul grav, în timp ce agenţia de presă Kyodo vorbeşte despre 15 răniţi.

Poliţia a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a putut fi imediat contactată. Atacul a avut loc în jurul orei locale 20.00 (13.00 ora României), potrivit website-ului companiei, în timp ce secţiile de votare se închideau în ţara ce a organizat duminică alegeri parlamentare.

Agresiunile sunt rare în Japonia, unde legile privind armele de foc sunt extrem de stricte. Cu toate acestea, în august, alte două atacuri au avut loc în transportul public din Tokyo. La începutul lunii august, în timp ce se ţineau Jocurile Olimpice în capitala japoneză, un atac cu cuţitul asupra unui alt tren de navetişti a făcut zece răniţi.

Apoi, pe 24 august, două persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric într-o staţie de metrou din capitală. În ambele cazuri, suspecţii, japonezi, au fost arestaţi la scurt timp.

Ultimele Articole