spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Atac în tren în Bavaria. Mai multe persoane au fost rănite, agresorul a fost arestat

Mai multe persoane au fost rănite sâmbătă într-un atac în tren în Bavaria, a anunţat poliţia locală, care a precizat că agresorul a fost reținut.

”Conform primelor informaţii, mai multe persoane au fost rănite în acest atac cu cuțitul”, a indicat poliţia din Neumarkt in der Oberpfalz, într-un comunicat, dând asigurări că ”acum nu mai există niciun pericol”, informează Agerpres.

Un bărbat a fost arestat, a mai anunţat poliţia, fără alte precizări deocamdată. Potrivit tabloidului Bild, cel puţin trei persoane au fost rănite, dintre care două grav. Totuşi, niciunul dintre răniţi nu este în pericol de moarte, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Atac în tren în Bavaria. Garnitura este oprită în gara Seubersdorf

Trenul Intercity Express (ICE), care circula între oraşele Regensburg şi Nurnberg, este oprit în gara din Seubersdorf, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei federale, potrivit DPA.

Apelul de urgenţă a fost primit de poliţie la ora locală 09.00 (10.00 ora României). Un important dispozitiv de securitate a fost desfăşurat la faţa locului. Un purtător de cuvânt al companiei feroviare de stat Deutsche Bahn a declarat că linia de cale ferată Regensburg-Nurnberg a fost închisă.

Germania s-a confruntat în ultimii ani cu o dublă ameninţare teroristă, jihadistă şi de extremă dreapta. Mai multe atentate au fost comise începând din 2015. Pe 25 iunie, trei oameni au fost ucişi şi cinci răniţi într-un atac cu cuţitul comis de un somalez la Wurtzburg, în sudul ţării.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole