spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

VIDEO Atac în Gara de Nord din Paris. Traficul feroviar a fost dat peste cap

Mai multe persoane au fost rănite miercuri dimineață într-un atac în Gara de Nord din Paris, iar traficul feroviar a fost dat peste cap.

Un bărbat a rănit mai multe persoane în staţia feroviară Gare du Nord din Paris, individul fiind ”neutralizat”’ de forţele de poliţie, a anunțat ministrul francez de Interne Gerald Darmanin.

”Un individ a rănit mai multe persoane în această dimineaţă în Gare du Nord. A fost rapid neutralizat. Mulţumesc forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă”, a scris Darmanin pe contul său de Twitter, citat de Agerpres.

Postul francez BFM TV a relatat că şase persoane au fost rănite în atac. Anterior, presa franceză a relatat că un bărbat a rănit mai multe persoane cu un cuţit în Gare du Nord. AFP, care citează o sursă din poliţie, a transmis că agresorul a fost reţinut de forţele de ordine la locul faptei.

Atac în Gara de Nord din Paris, la primele ore ale dimineții

Incidentul a avut loc la ora locală 6:45 (07:45 ora României) în interiorul gării. Dintr-un motiv încă neclarificat, bărbatul s-a năpustit asupra mai multor persoane cu o armă albă şi a reuşit să rănească pe câteva dintre acestea. Poliţiştii au folosit armele din dotare pentru a-l opri pe agresor, care a fost uşor rănit de un glonţ, a adăugat aceeaşi sursă.

După incident, trenurile și-au reluat circulația normală prin gara cu cel mai mare trafic de pasageri din Europa, care dispune de linii pentru navetişti şi de lungă distanţă, inclusiv trenuri internaţionale precum Thalys, către Bruxelles, Amsterdam şi Koln, sau Eurostar spre Londra.

Ultimele Articole