sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_img

Astra Vagoane Calatori va livra cele 22 de tramvaie noi la Cluj

Primaria Municipiului Cluj-Napoca a atribuit companiei Astra Vagoane Calatori contractul pentru livrarea a 22 de tramvaie noi. Acesta a fost atribuit in final pentru suma de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro), insa fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro).

Reamintim ca licitatia a fost publicata in decembrie 2017, iar anul acesta, in luna mai, Primaria Cluj-Napoca anunta ca singura oferta primita a fost cea de la producatorul aradean de material rulant.

Potrivit acordului-cadru se vor incheia mai multe contracte subsecvente in cadrul carora pot fi livrate unul pana la trei tramvaie. Un contract subsecvent poate fi incheiat la fiecare 6 luni sau mai putin (de la data semnarii acordului-cadru), dar trebuie sa se aiba in vedere termenul de livrare de 11 luni.

Reamintim, de asemenea, ca la inceputul lunii mai 2018, Primaria Cluj-Napoca a depus cereri de finantare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru sustinerea transportului electric nepoluant in oras. In aceasta cerere de finantare este cuprinsa si achizitia celor 22 de tramvaie noi.

Precizam ca Astra Vagoane Arad este unic ofertant in alte doua licitatii pentru furnizarea de tramvaie noi, la Oradea, 20 de tramvaie si 18 in municipiul Galati. Aceste oferte sunt in curs de evaluare.

Anul acesta o serie de alte orase au anuntat achizitionarea de tramvaie noi, licitatiile fiind deja lansate in orase precum Arad si Timisoara sau in diverse etape preliminare in orase precum Craiova, Braila, Ploiesti sau Iasi.

Un alt proiect semnificativ a fost anuntat la Bucuresti si prevede achizitia a 100 de tramvaie noi. Pentru acestea a fost depusa o cerere de finantare in valoare de 220 milioane euro.

Noile proiecte de modernizare a transportului urban pe sina din Romania vor fi dezbatute in cadrul panelului special conceput anul acesta pentru cea de-a doua zi a Summit-ului Zilele Feroviare, eveniment ce va fi organizat la Bucuresti in perioada 16-17 octombrie.

 

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole