miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

”Autentic” – primul tramvai 100% românesc produs de Astra Vagoane Călători

autenticEdiția a XI-a a Forumului Railway PRO de Tehnologii și Servicii – ”Susținerea pe viitor a transportului feroviar și a transportului mutlimodal” a fost organizată de către Club Feroviar și Railway PRO, cu sprijinul Asociației Industriei Feroviare din România (AIF).
În cadrul Forumului dedicat transportului feroviar de pasageri au fost prezentate o serie de soluții dezvoltate de către industria de profil, națională și internațională, cu scopul de a îmbunătăți gradul de mobilitate în sectorul transportului urban pe șină.

Ovidiu Bologea, consilier în cadrul companiei Astra Vagoane Călători a  prezentat, în exclusivitate cu ocazia Forumului Railway PRO, tramvaiul ”Autentic”, cel mai nou produs al companiei cu sediul la Arad.

Design-ul conceptului tramvaiului ”Autentic” a fost dezvoltat în propriul departament de cercetare și dezvoltare al companiei Astra Vagoane Călători, profitând de experiența anterioară în vehiculele de tramvai actualizate conform ultimelor evoluții tehnice, cu scopul final de a satisface nevoile pasagerului. Rezultatul este un tramvai „state-of-the-art”, care combină experiența anterioară a companiei arădene cu cele mai noi soluții în ceea ce privește echipamentele. Tramvaiul ”Autentic”  îndeplinește cerințele standardelor și normelor în domeniu, asigură un confort sporit și siguranța pasagerilor și exploatare optimizată pentru operator.
Tramvaiul are un concept modular, un design atractiv iar configurația sa este adaptată pentru a face față cerințelor pieței variate în ceea ce privește costurile de preț, calitate în exploatare și mentenanța. ”Autentic” este cel mai nou tramvai dezvoltat de Astra Vagoane Călători, pentru a oferi o mobilitate îmbunătățită în orașele aglomerate.
Tramvaiul dispune de caracteristici personalizate cu un design modern și atractiv, ușile de acces cu două canaturi, cu o lățime totală de 1300mm, pe de-o parte sau de ambele părți, în funcție de cerințele clientului, oferă un acces ușor și rapid, pentru pasageri.
Acest nou produs este dotat cu podea 100% coborâtă, pentru mai mult confort.
Tramvaiul ”Autentic”  dispune de interioare spațioase, în culori luminoase, modificate în funcție de cerințele clientului, aer condiționat în cabina vatmanului și în corpul destinat pasagerilor și, display-uri mari, de pe care informațiile pot fi citite cu ușurință de către pasageri.
Design-ul interior poate fi modificat în funcție de cerințele specifice ale clientului.
Noul design oferă libertate în aranjamentul ușilor. Fiecare modul poate fi echipat cu până la două uși, pe o parte. Astfel, 30% din lungimea tramvaiului poate fi echipată cu uși. Ușile de acces pentru pasageri situate în apropierea cabinei vatmanului sunt standard pentru a asigura acces facil, dar fiecare parte de ușă poate fi activată separat.

Ultimele Articole