spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

Astra Vagoane a livrat încă un tramvai „Imperio” la Cluj

Un tramvai „Imperio” fabricat de Astra Vagoane Arad a fost livrat miercuri Primăriei Cluj Napoca, numărul tramvaielor Astra livrate ajungând la patru, într-un contract de 24 tramvaie noi.

sursa foto: media9.ro

Niciunul dintre cele patru tramvaie noi nu este în exploatare, notează situl media9.ro. Motivul este acela că s-au întârziat foarte mult testele de produs. Luni va sosi o echipă de la Siemens, întrucât travaiele Imperio se fac sub licența firmei germane. Specialiștii vor trebui să facă teste de frânare și de deplasare în rampă.

Odată această etapă încheiată, fiecare garnitură va putea fi recepționată. Mai trebuie instalate sistemele de plată și, gata, tramvaiele pot ieși pe traseu.

Săptămâna viitoare am putea veni cu al cincilea tramvai. Așadar, dacă testele se vor încheia cu bine, în august ar putea intra în exploatare toate cele cinci”, a spus Vasile Diaconescu, director general Astra Vagoane Călători.

Primăria vrea, în total, 24 de tramvaie noi. În august 2018, municipalitatea a atribuit companiei Astra Vagoane Călători contractul pentru livrarea noilor vehicule pe șine. Clujul va plăti 170,17 milioane de lei (36,6 milioane de euro, la cursul de acum doi ani). Toate vehiculele ar urma să ajungă în oraș până vara viitoare.

Astra lucrează în paralel și pentru Oradea. Comanda de acolo este de 20 de tramvaie, dar s-au trimis tot patru. La Oradea, testele sunt mai avansate decât la Cluj. (D.C.)

 

Ultimele Articole