spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Primul tren Astra Trans Carpatic la Mangalia din acest sezon estival. Cea mai rapidă legătură

Joi, 17 iunie 2021, ajunge primul tren Astra Trans Carpatic la Mangalia din acest sezon estival,  cea  mai rapidă garnitură care face legătura între București și stațiunile din sudul litoralului.

Astra Trans Carpatic la Mangalia
FOTO România Feroviară

Astfel, începând de azi intră în circulație IR 15581 București Nord – Constanța – Mangalia. De asemenea, Astra Trans Carpatic introduce în circulație IR 15594, cel mai bun tren de noapte din România pe relația Arad – Craiova – București Nord prelungit acum până la Constanța.

”Astra Trans Carpatic rămâne singurul OTF privat care utilizează aceleași tarife ca și OTF de stat, numai că aici discutăm despre condiții premium. Vagoanele cușetă și dormitor sunt cele mai moderne din România produse între anii 2017-2019, iar automotoarele IC 2 sunt fabricate de Ansaldo Breda (Italia) între anii 2007-2013, oferă împreună condiții de top la capitolul confort”, se arată într-o postare de pe site-ul România Feroviară.

Prețurile variază în funcție de serviciile solicitate/oferite:

  • O călătorie pe ruta Arad – Constanța costă între 128 de lei la clasa a 2-a și 363 de lei la clasa a 1, vagon de dormit lux-single;
  • București Nord – Constanța costă 60 de lei la clasa a 2-a;
  • București Nord – Mangalia costă 66 lei la clasa a-2-a.

Cu Astra Trans Carpatic la Mangalia, rapiditate maximă

Trenul IR 15581, cu garnitură formată din automotoare IC 2, este trenul care ajunge cel mai repede dintre toți OTF de călători de la București Nord la Mangalia, durata unei călătorii fiind de doar trei ore și 25 de minute. ”Sezonul estival 2020 a fost aproape perfect pentru Astra Trans Carpatic și sperăm ca în 2021 să livreze măcar aceleași rezultate”, mai scriu cei de la România Feroviară.

Pe 29 mai, Regio Călători a fost primul operator feroviar din acest sezon estival care a introdus o pereche de trenuri directe la Mangalia, cu plecare din Brașov și cu trecere prin București Băneasa.

Apoi, pe 11/12 iunie, și CFR Călători a pus în circulație Trenurile Soarelui, spre Constanța și stațiunile din sudul litoralului românesc. (A.B.)

Ultimele Articole