miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Astaldi cere protectie judecatoreasca impotriva creditorilor

Constructorul italian Astaldi a cerut protectie Curtii Supreme de Justitie de la Roma fata de creditorii sai, in urma intarzierii procesului de vanzare a celui de-al Treilea Pod peste Bosfor, din Turcia, intarziere ce a cauzat companiei italiene o scadere drastica a incasarilor. Compania italiana a construit acest pod in parteneriat public privat.

Astaldi spera sa vanda Podul Yavuz Sultan Selim (cel de-al treilea pod peste Bosfor) pentru a-si putea consolida lichiditatile si pentru a-si reduce datoriile, care, la sfarsitul lui 2017 insumau 1,26 miliarde euro.

Primirea unei oferte obligatorii pentru acest pod era una dintre condițiile pentru majorarea planificata a capitalului companiei de pâna la 300 de milioane de euro.

Astaldi informeaza ca intarzierea procesului de vanzare a actiunilor sale in cel de-al Treilea Pod peste Bosfor, din cauza evenimentelor politice și economice sau financiare care au afectat recent Turcia in anul 2018, a necesitat ajustarea intregului plan de consolidare a capitalului și de consolidare financiara – prezentat pietei și constand, printre altele, in capitalul majorat deja aprobat de adunarea acționarilor și cedarea activelor de concesiune.

Drept urmare, compania italiana a precizat ca obiectivele sale cuprinse in strategia 2018-2022 nu vor mai fi atinse.

„Pentru a pastra si proteja activele Companiei, precum și interesele actionarilor si pentru a proteja afacerea, permitand continuitatea operatiunilor italiene si a celor straine, Consiliul de administratie al Astaldi a evaluat si a decis sa depuna la Curtea de la Roma cererea pentru o intelegere cu creditorii „cu rezervare”, in conformitate cu articolul 161, subsecțiunea 6, cu modificarile si completarile ulterioare (“Legea italiana privind insolventa”)”.

Compania spune ca isi va continua activitatea in conditiile prevederilor si limitelor stabilite prin legislatia italiana.

In Romania, constructorul Astaldi deruleaza, ca parte a unor consortii, o serie de proiecte de infrastructura feroviara printre care se numara construirea Magistalei 5 de metrou din Bucuresti (sectiunea Eroilor – Raul Doamnei,), reabilitarea tronsonului Km 614 –Barzava (2a) si Bârzava– Ilteu (2b), situate pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürenberg–Praga–Viena–Budapesta–Curtici–Simeria–Brasov–Bucureşti–Constanta. Acest contract are o valoare de 3,45 miliarde lei.

In plus, parte a unui alt consortiu, Astaldi a semnat un contract de lucrari, in valoare de 2,63 miliarde lei, pentru modernizarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pe sectiunea Gurasada-Simeria, o alta sectiune importanta a Coridorului IV Pan-European.

 

 

Ultimele Articole