marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Asociere între Sectorul 5 și Ministerul Transporturilor pentru realizarea Magistralei 7 de metrou spre Bragadiru

Sectorul 5 al Capitalei și Ministerul Transporturilor au convenit asupra unui acord de asociere care să ducă la realizarea Magistralei 7 de metrou spre Bragadiru. Proiectul acordului va fi supus spre aprobare Consiliului General al Municipiului București.

„Este o informație în exclusivitate. Săptămâna trecută am făcut primii pași pentru construirea Magistralei 7, metroul dintre Piața Unirii și orașul Bragadiru, până la centura feroviară a orașului Bragadiru. După aproximativ 6 luni de discuții cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex am ajuns la un consens în ceea ce privește forma protocolului de colaborare, iar săptămâna trecută am cerut Consiliului General aprobarea de a ne asocia noi, Sectorul 5, cu Metrorex, Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Ilfov pentru a face studiul de fezabilitate al Magistralei 7, metroul Piața Unirii – Bragadiru”, a declarat Rareș Hopincă, city manager al Sectorului 5  în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Două scenarii pentru Magistrala 7 de metrou

Potrivit oficialului de la Sectorul 5, sunt două scenarii pentru construirea Magistralei 7. „Sunt două scenarii. Noi intenționăm ca linia de metrou să fie ori subterană, ori supraterană, până la ieșirea din București, după care să se continue cu un metrou de suprafață până la centura feroviară (…) Am ținut foarte mult să facem acest proiect, după cum am spus, am avut șase luni de discuții permanente cu Ministerul Transporturilor. Cu o echipă foarte hotărâtă la Ministerul Transporturilor, au văzut și dânșii oportunitatea și au avut încredere să ne lase pe noi să continuăm demersurile, Metrorex are deja foarte multe proiecte în desfășurare și nu le putea prioritiza astfel încât ritmul să fie același pentru toate, dar pentru noi este vital și am ambiția ca odată început să-l ducem la bun sfârșit, să facem toți pașii necesari astfel încât într-un an, doi, să terminăm studiul de fezabilitate, apoi să constituim obiectivul de investiții, să-l aprobăm la nivelul Guvernului, după care să facem demersurile pentru a identifica sursa de finanțare”, susține Rareș Hopincă.

Potrivit city managerului Sectorului 5, lucrările la Magistrala 7 ar putea începe în 2028-2029.

„În opinia mea, este rezonabil să discutăm că acest proiect poate fi prins în următorul buget al Comisiei Europene, în următorul exercițiu bugetar, care va începe în 2028, deci îl vom putea prinde acolo, vom avea cu siguranță toate proiectele, astfel să-l începem undeva în 2028 -2029. Este prematur să dăm acum termene, dar sunt bucuros că am făcut primul pas, pentru că până acum nu a existat această determinare să avem metrou în Sectorul 5”, a mai declarat Rareș Hopincă.

Ultimele Articole