vineri, iunie 28, 2024
spot_img

Asociere a Sectorului 6 cu Metrorex privind amenajarea accesului la 17 stații de metrou

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a cerut marți Consiliului Local acceptul înființării unei asocieri a Primăriei cu Metrorex cu scop regenerarea urbană din jurul stațiilor de metrou.

Proiectul de asociere propune „Derularea în comun a unor proiecte de regenerare urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou de pe raza administrativ teritorială a Sectorului 6, prin crearea de noi căi de acces, pasaje pietonale subterane de legătură, modernizarea și/sau  reamenajarea/reconfigurarea zonelor interioare și exterioare ale stațiilor de metrou sau alte tipuri de intervenții necesare în urma elaborării documentațiilor tehnice, în vederea creșterii gradului de siguranță pentru participanții la transportul cu metroul și a circulației pietonale și rutiere în zonele adiacente”.

CITEȘTE și Primarul Ciprian Ciucu anunță investiții feroviare în Sectorul 6. Care vor fi acestea

Sunt vizate 17 stații, și anume: Crângași, Petrache Poenaru (2009-Semănătoarea), Grozăvești, Preciziei (2009-Industriilor), Păcii, Gorjului, Lujerului (2009-Armata Poporului), Politehnica, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Brâncuși, Râul Doamnei și Valea Ialomiței. Parteneriatul este propus între Metrorex, Ministerul Transporturilor și Primăria Sectorului 6.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole