spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Asociația Prietenii Mocăniței a primit trei vagoane elvețiene. Mai trebuie locomotiva

Asociația Prietenii Mocăniței a anunțat că a recepționat primele trei vagoane elvețiene, fabricate în secolele 19 și 20, și face apel la susținere pentru a procura locomotiva.

”Primele trei vagoane elvețiene au sosit miercuri la Mocăniță! Este vorba de două vagoane-platformă cu pereți laterali, fabricate în anii 1880, respectiv 1906, și un vagon-salon de 16 locuri, fabricat în anul 1880, donate Mocăniței Sibiu – Agnita de asociația Ostgleis din Elveția după ce calea ferată de proveniență a fost închisă definitiv. Din câte știm noi, superbul vagonul-salon este singurul de acest tip pe o cale ferată îngustă din România. Alte patru vagoane urmează să mai sosească, parte a aceleiași donații generoase. Așadar, vagoane avem, ne trebuie locomotiva! Susțineți-ne la Maratonul International Sibiu ca să ne-o putem lua!”, au anunțat pe Facebook cei de la Asociația Prietenii Mocăniței.

Asociația Prietenii Mocăniței, susținută de Octavian Udriște

Inițiativa este susținută puternic de Octavian Udriște, președinte onorific al Club Feroviar.

”Bravo! Noroc cu donațiile generoase ale străinilor. Mare păcat că autoritățile noastre nu sprijină această asociație ca să poată prelua și exploata în scop turistic întraga linie de pe Valea Hârtibaciului. Din nefericire, destructurarea SNCFR-ului din1998 a complicat lucrurile. Terenul este al CN CFR SA iar linia și clădirile aparțin de SAAF, societate care nu este interesată de revitalizarea liniei, ci din contră.Se pare că nici CJ Sibiu nu prea susține această idee/inițiativă. Oare de ce nu se dorește să se contribuie la promovarea turismului și creșterea atractivității zonei, în folosul tuturor. Mare păcat. Trebuie luptat în continuare și să nu ne pierdem speranța. Mult succes!”, a scris Udriște pe rețeaua de socializare.

Alex Barac, voluntar coordonator al Asociației Prietenii Mocăniței, ne-a tranmis niște precizări după publicarea articolului: ”Clădirile NU sunt ale SAAF, sunt ale SFT, iar CJ ne-a susținut de la bun început, de când președinte este Daniela Câmpean”.

Ultimele Articole