spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Asociația Metrou Ușor, nemulțumită că Pasajul Doamna Ghica nu include linie de tramvai

Asociația Metrou Ușor susține că Primăria Municipiului București îngroapă bani publici și își încalcă propriile prevederi cu noul proiect privind un pasaj la Doamna Ghica.

Asociația Metrou Ușor

”Să nu fim înțeleși greșit, pasajul este absolut necesar. Atunci cum îngroapă bani publici? Simplu, proiectul lor nu prevede tramvai pe direcția Pipera – Titan; cu toate acestea, pasajul peste CF Dna Ghica-Delfinului, aflat pe același traseu al viitorului tramvai, are prevăzut spațiu pentru linia de tramva, care a costat niște bani, iar investiția nu e amortizată. Mai mult, străpungerea N. Grigorescu-Vitan-Bârzesti și podul peste Dâmbovița au prevăzute și spațiu pentru linii, și spațiu pentru stație pe pod (plus accese pietonale), care au costat și mai mulți bani. Investiția nu este nici măcar finalizată încă”, se arată într-o postare pe Facebook a asociației.

Asociația Metrou Ușor: linia de tramvai, prevăzută în PUMD 

Linia de tramvai Pipera – Titan, un traseu aflat pe viitorul inel median al Bucureștiului, este prevăzută în Planul Urban de Mobilitate Durabilă București-Ilfov 2016 -2030, ale cărui prevederi sunt obligatorii pentru PMB și Consiliul Județean Ilfov.

”Este deosebit de grav dacă acest proiect nu prevede măcar spațiu pentru o viitoare linie de tramvai, dacă nu chiar linia însăși. Pentru că înseamnă că am îngropat întreg traseul de tramvai rapid de pe inelul median, adică Pipera – Colentina – Pantelimon – Titan – Vitan – Berceni. Sună bine traseul, nu?”, se încheie postarea.

Ultimele Articole