Asociația Metrou Ușor: Tramvaiul 41 va circula perturbat mult timp

23 octombrie 2020
Asociația Metrou Ușor afirmă că lucrările ce se fac la pasajul de legătură între metrou și stațiile de tramvai în zona Pieței Drumul Taberei vor afecta regularitatea circulației tramvaiului 41 mult timp de acum încolo.
Informațiile au fost oferite vineri într-o postare pe pagina de socializare a asociației. „STB suspendă linia 41 în perioada 21-25 octombrie 2020 și înființează linia de autobuz 641 pentru a prelua călătorii. Decizia vine în contextul în care Metrorex trebuie să execute pasajul de corespondență de la Piața Drumul Taberei, pasaj ce traversează prin subteran intersecția și ce va realiza o conexiune între „metroul ușor” 41 și stația de metrou „Parc Drumul Taberei” de pe M5, pe modelul celei de la Crângași. De altfel, această situație inevitabilă a fost amânată cât de mult posibil, timp în care STB a lucrat la devierea liniilor de tramvai pe marginea bulevardului, iar acum este necesară întreruperea temporară a circulației tramvaielor pentru a lega linia principală (situată pe mijlocul bulevardului) de linia deviată”, spune AMU.
„În paralel cu lucrările de la Moghioroș, STB derulează alte lucrări pe traseul lui 41. Vorbim despre reconstrucția peroanelor lui 41 de la Lujerului (Bd. Uverturii), dar și despre schimbarea șinelor uzate de pe Bd. Averescu. Asociația „Metrou Ușor” salută aceste inițiative, însă precizează că linia 41 trebuie supusă unui program mai amplu de mentenanță, având mai multe porțiuni de linie degradată, unde garniturile au un balans foarte pronunțat. Vești proaste, însă, pentru călătorii liniei 41. Tramvaiele vor circula perturbat mult timp de acum încolo în zona Pieței Drumul Taberei, din cauza restricționării traficului din intersecția și așa infernală pentru a se lucra la pasaj. Acest lucru va avea un impact negativ major asupra timpului de parcurgere al traseului 41, al timpului de așteptare în stații, precum și asupra cadenței tramvaielor (se vor forma mai des „trenulețe”, urmate apoi de un timp prelungit de așteptare).”, spune cei de la AMU. (D.C.)