spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Asociația Metrou Ușor: Greva STB pune în pericol sănătatea bucureștenilor

Asociația Metrou Ușor a remis joi un comunicat de presă în care afirmă că înțelege nemulțumirile personalului STB intrat în grevă, dar că în aceste condiții greva este periculoasă riscând să ducă la accentuarea pandemiei.
„În ciuda drepturilor sociale de care angajații societății trebuie să beneficieze, această inițiativă este periculoasă, deoarece contextul pandemic actual va înlesni răspândirea COVID 19 prin supra-aglomerarea din #metrou, care preia o parte din fluxul transportului de suprafață.
Trebuie luat în calcul și faptul că #greva s-a anunțat în spațiul public abia în cursul serii trecute, ceea ce nu a permis bucureștenilor să își pregătească din timp un nou plan de călătorie spre punctele de interes.
Asociația „Metrou Ușor” condamnă maniera în care este desfășurată acestă grevă, ce se află în poziția de a pune în pericol sănătatea bucureștenilor. „De asemenea, condamnăm nerespectarea contractului de gestiune a transportului public și nerespectarea asigurării parcului circulant minim legal de 30%. Nu în ultimul rând, solicităm o suplimentare, în limita posibilităților, a capacității metroului pe perioada sistării serviciului STB”, spune AMU.
Menționăm că tot joi, conducerea Metrorex a dispus scoaterea în circulație a tuturor trenurilor disponibile și a adoptat măsuri care să împiedice sosirea concomitentă a trenurilor în stații pe cele două sensuri.

Ultimele Articole