spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

O mașină a lovit un vagon cisternă în Gara Roman. Pericol de explozie, a intervenit ISU

O mașină a lovit un vagon cisternă, în noaptea de miercuri spre joi, în Gara Roman, iar la fața locului a intervenit ISU, deoarece exista pericol de explozie.

mașină a lovit un vagon

La ISU Bacău s-au luat măsuri de asigurare de protecţie împotriva producerii unui incendiu la vagonul avariat aflat în componenţa unei garnituri de tren formată din 39 de vagoane din care 8 pline cu metanol.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a declarat pentru Ziua de Constanţa că scurgerea a fost observată în Staţia CFR Bacău, la faţa locului fiind trimise o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de interventie şi a celui afectat, o ambulanţă SMURD B2 încadrate cu un ofiţer şi 11 subofiţeri de la Detaşamentul Bacău şi o ambulanţă de la SAJ Bacău.

O mașină a lovit un vagon cisternă. Traficul feroviar a fost reluat

Garnitura de tren care venea dinspre Dornești, judeţul Suceava, cu destinaţia Slobozia, se află în municipiul Bacău, zona străzii Constantin Ene – Parcul Cancicov.

După asigurarea măsurilor PSI la vagon avariat, încărcat cu metanol, a fost remediată defecţiunea de o echipa de mentenanţă a GFR Paşcani, traficul feroviar a fost reluat, iar trenul s-a pus in mişcare la ora 05:00.

Recipientele cu metanolul provenit din scurgere (60 l în 3 bidoane a câte 20 l), vor fi preluate de echipa de mentenanţă, urmând a fi predate expeditorului din Dorneşti (Suceava).

Ultimele Articole