spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Artizanul emisiunii de bonduri CFR Marfă din 2003 critică situația infrastructurii

Premierul Viorca Dăncilă este chestionat de parlamentari PSD privind situația în Transporturi, în special pe zona de infrastructură.

„Mi-e rușine de ceea ce am reușit să oferim românilor în domeniul transporturilor”, scrie un parlamentar PSD, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, premierului Viorica Dăncilă.

Deputatul Marius Sorin Bota a adresat o întrebare doamnei Viorica Dăncilă, Prim – ministrul României, cu privire la ceea ce s-a promis și ceea ce s-a făcut de fapt în domeniul transporturilor, potrivit publicației stiripesurse.ro

”Din cauza incompetenței și a imposturii instalate la Ministerul Transporturilor și în companiile din subordine anul acesta fizic nu vom trece de 50 de km de autostrăzi care să fie dați în exploatare”, susține parlamentarul PSD care a ocupat până în 2004 funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Bota este secretarul de stat care a avut ca răspundere în acei ani (2003) organizarea emisiunii de eurobonduri pentru CFR Marfă, cu o valoarea de 120 milioane euro. Sorin Bota este în același timp unul dintre politicienii al căror nume a fost vehiculat pentru ocuparea funcției de ministru al Transporturilor, când poziția a fost liberă.

„În acest an avem: 0 lucrări pe calea ferată – viteza comercială este în scădere în continuare; 0 investiții în sectorul naval; 0 măsuri pentru recuperarea traficului de mărfuri prin Portul Constanța (unde am pierdut 50% din volumele transportate, adica peste 1 miliard de euro anual); 0 investiții în infrastructura aeriană (doar achiziția câtorva avioane și asta numai pentru că sunt ”BUNE” contractele de leasing pentru ele); 0 licitații derulate și contracte încheiate pentru construcția de autostrăzi. Mi-e rușine de ceea ce am promis că vom face și ceea ce am făcut în realitate, în acest domeniu”, susține deputatul PSD, potrivit sitului menționat.

Ultimele Articole