duminică, septembrie 26, 2021
spot_img

Artă pe cartelele de metrou

Cartelele de la metroul bucureştean vor fi cumpărate de luni, pictate cu opere de artă în miniatură.

În portofoliu sunt reproduceri de artă în miniatură, structurate pe şase capitole: ‘Samuel Mützner’, ‘Constantin Piliuţă’, ‘Pictoriţe din România’, ‘Capodopere’ şi ‘Petraşcu’. Există şi o serie specială denumită ‘Bucureşti’. Campania vizează doar cartelele de două călătorii, iar iniţiativa face parte dintr-un proiect cultural derulat de Art Safari şi Metrorex.

“Prin demararea acestor proiecte culturale dorim să promovăm artă în spațiile subterane, în trenurile de metrou dar și pe cartelele de acces. Astfel, pasagerii noștri vor avea parte de călătorii inedite, care să îi ajute să se detașeze, chiar și pentru câteva clipe, de preocupările lor cotidiene. În plus, călătorind cu metroul, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea poluării.” – director general, Ștefan Paraschiv. În plus, fiecare serie de 10 cartele colecționată poate aduce călătorilor o vizită gratuită la evenimentul cultural al toamnei – expoziția Art Safari. Mai multe informații pot fi accesate pe pagină campaniei https://www.artsafari.ro/metrorex/ și scanand QR codul de pe cartele. Cele 6 colecții de cartele de metrou conțîn câte 10 cartele numerotate de la 1 la 10, imprimate cu opere de artă diferite. Seria specială este
unică serie ce conține doar 4 opere de artă. Campania vizează exclusiv cartelele de două călătorii, tirajul seriilor fiind diferit și limitat. “Cartelele de colecție” au în portofoliu o serie de reproduceri de artă în miniatură, structurate pe 6 capitole: Samuel Mützner, Constantin Piliuță, Pictorite din România, Capodopere și Petrașcu. Pe lângă aceste 6 serii există și o serie specială, denumită București.

(D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole