Arriva va opera patru linii in Cehia

12 februarie 2019

Ministerul Transporturilor din Cehia a acordat operatorului Arriva un contract in valoare de 45 de milioane de euro pentru servicii de transport feroviar pe patru linii feroviare expres. In cadrul contractului de trei ani, Arriva va opera liniile de cale ferata care leaga Praga de orasele Tanvald, Novy Bor, Rakovnik si Ceske Budejovice.
Contractul acordat direct va incepe in decembrie 2019 si poate fi extins pentru inca doi ani.
„Adaugarea acestor patru linii expres portofoliului nostru de cai ferate este o dovada a faptul ca, in continuare, dezvoltam solutii de transport atractive pentru clientii nostri. Suntem nerabdatori sa livram servicii rapide si sigure, asa cum isi doresc pasagerii nostri”, a declarat Jana Siber, Director Executiv Arriva pentru Europa Centrala.
In cadrul contractului, Arriva isi va extinde parcul de trenuri din Cehia de la 8 la 35 dintre care 27 trenuri modernizate recent vor fi achizitionate de la Deutsche Bahn.
Compania Arriva a intrat pe piata feroviara din Cehia in 2013, iar in prezent furnizeaza servicii feroviare urbane in Praga si servicii de transport pe distante lungi catre Slovacia. In decembrie 2018, Arriva a inceput serviciile pe linia S49 in Praga pentru urmatorii 10 ani.