marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Arriva vrea să lanseze o legătură feroviară Olanda-Franța, pe ruta Groningen-Paris Nord

Arriva Netherlands, filială a Deutsche Bahn, vrea să lanseze o legătură feroviară Olanda-Franța, pe ruta Groningen-Paris Nord, via Amsterdam, Schiphol, Rotterdam și Bruxelles, prima sa conexiune transfrontalieră.

Guvernul olandez a dat ca dată limită 10 iunie pentru operatorii feroviari care vor să depună o ofertă de servicii pe liniile internaționale. O oportunitate care a fost accesată și de Arriva Netherlands, care a depus o cerere la Autoritatea Consumatorilor și Piețelor din Olanda. Operatorul vrea să exploateze primul său serviciu de tren internațional Open Access între orașele Groningen, în nordul Olandei, și Paris, capitala Franței. Linia ar urma să treacă prin Amsterdam, Rotterdam, Anvers, Bruxelles și Paris.

Titulatura de Open Access semnifică faptul că transportatorul suportă toate costurile legate de lansarea cursei sale, exploatarea acesteia și serviciile conexe, fără a cere subvenții din partea statului.

Orarul curselor feroviare Olanda-Franța

Dacă va primi toate autorizațiile, Arriva intenționează să exploateze serviciul zilnic începând din luna iunie 2026, cu un timp de parcurs total de un pic peste cinci ore între Groningen și Paris.

În afară de traseul dus-întors în fiecare zi, Arriva va mai propune o a treia legătură zilnică între Amsterdam și Paris, la mijlocul zilei. Proiectul prevede în plus o oprire la aeroportul Schiphol, pentru a favoriza corespondențele dintre tren și avion.

Orarele sunt deja cunoscute, trenul va pleca din Groningen à 05,30 și va opri la Zwolle, Almere, Amsterdam Sud, Schiphol, Rotterdam Central, Anvers Central, Bruxelles Sud și va ajunge la destinația finală, Paris Gare du Nord, la 10,40. La întoarcere, garnitura va pleca din Paris la 19,15, urmând să ajungă la Groningen în jurul orei 00,30.

Arriva Netherlands are în plan să formuleze alte cereri pentru conexiuni feroviare între Olanda, Belgia și Franța. Dacă va câștiga această conexiune a serviciului, Arriva va face concurență serioasă companiei Eurostar între Paris, Bruxelles și Amsterdam.

Ultimele Articole