sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

ARF zice că n-a identificat defecte majore la trenul Alstom

Autoritatea pentru Reformă Feroviară zice că a făcut inspecția la trenul Alstom sosit în România și că nu a identificat defecte majore.

Atelierele CFR Grivita

Echipa de proiect RE-IR1 ARF și echipa supervizorului Egis Rail au efectuat joi inspecția trenului adus de Alstom Ferroviaria în Romania pentru a fi livrat către ARF. Inspecția a avut loc în urma notificării transmise de furnizor pentru această zi și face parte din procedurile oficiale de livrare, punere în circulație cu călători și, ulterior, recepție a vehiculului feroviar. În cadrul inspecției nu au fost identificate defecte majore, afirmă autoritatea.

Urmează demonstrații cu trenul Alstom

Potrivit ARF, Alstom urmează să finalizeze în perioada următoare remedierea punctelor identificate, inclusiv să facă demonstrații în regim dinamic al trenului.
La finalizarea întregului proces, în baza notificării Alstom, ARF va putea prezenta trenul public, înainte de punerea în circulație cu călători. Această etapă implică și obținerea autorizațiilor necesare din partea autorităților de siguranța circulației din domeniul feroviar. Totodată, ARF se coordonează cu operatorul desemnat să opereze aceste trenuri, CFR Călători, pentru a asigura punerea în circulație în condiții de calitate, în termenul cel mai scurt, după obținerea autorizațiilor de către furnizorul trenului.

Ultimele Articole