spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

ARF face consultare publică pe contractele de servicii publice

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță consultare publică a proiectului de OMTIC (ordin ministru Transporturi) pentru reactualizarea contractelor de servicii publice în transportul feroviar public de călători.

Bugetul GEI Palat CFR pe 2020 tăierea datoriilor

În data de 17.07.2020, a fost publicat pe site-ul MTIC, în secțiunea Transparență decizională-Consultare publică, Proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru actualizarea contractelor de servicii publice pentru perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2023 în transportul feroviar public de călători, potrivit unui comunicat de presă al Autorității, de marți.

„Actul normativ prevede o nouă actualizare a contractelor de servicii publice încheiate de ARF cu cei șase operatori feroviari de călători, care se va concretiza prin încheierea actelor adiţionale nr. 2, ca urmare a posibilității utilizării totale a creditelor de angajament și creditelor bugetare, reținute în proporție de 10% la titlul 40 ”Subvenții”, conform prevederilor legale.Termenul limită pentru primirea de propuneri/observaţii cu privire la proiectul de act normativ este 28.07.2020.Reamintim că, în luna aprilie 2020, s-a efectuat rectificarea bugetară, în vederea atenuării efectului nefast produs la nivelul transportului feroviar de călători de virusul COVID-19, circumstanță ce a permis încheierea actelor adiționale nr. 1 la contractele de servicii publice, prin care se actualiza valoarea unitară a compensației asigurată de la bugetul de stat ca plată a serviciilor publice pentru anul 2020”, spune ARF. (D.C.)

Ultimele Articole