spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

ARF explică de ce toate trenurile operatorilor vor fi vopsite la fel

Din cauza diversității operatorilor care vor folosi trenurile cumpărate de ARF, schema de culori a acestora va fi unică, explică ARF. Nu mai puțin de 757 de români și-au exprimat opiniile privind schema de culori.
Conducerea ARF a venit vineri cu precizări privind atât sondajul referitor la culorile în care vor fi vopsite trenurile cumpărate de la Alstom, cât și imposibilitatea unor scheme grafice personalizate pe operatori. Cum România este, probabil, singura țară care până acum a cumpărat centralizat trenuri, va fi și singura în care design-ul trenurilor nu va fi diferit în funcție de operator (vezi foto: Italia, operatori diferiți, design diferit, model identic de tren. Achizițiile însă nu se fac centralizat.)
Redăm informațiile ARF:
„În data de 15 iunie, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a lansat o consultare publică în vederea stabilirii design-ului exterior și interior al noilor trenuri de lung parcurs, ce vor fi livrate de compania Alstom începând cu finalul anului viitor.
Până la momentul actual, au fost înregistrate 757 răspunsuri la chestionar, feedback-ul primit fiind interesant. Având în vedere că perioada de consultare nu s-a încheiat, nu vom prezenta rezultatele, pentru a nu influența persoanele care încă nu votat. Atașăm însă o statistică cu privire la domeniile de activitate a respondenților de până acum.
Totodată, precizăm faptul că aceste rame vor fi utilizate de toți operatorii feroviari, care vor câștiga licitațiile pentru rutele stabilite drept prioritate în faza de pregătire a procedurii de achiziție. Prin urmare, nu se poate discuta de o identitate de brand/operator, având în vedere diversitatea operatorilor ce vor folosi aceste trenuri.”, spune ARF.
ARF afirmă că achiziția acestor rame este primul pas pentru reînnoirea parcului de material rulant din România. În curând, va fi exercitată opțiunea pentru 17 rame suplimentare, în virtutea prevederilor contractului încheiat cu Alstom în data de 25 martie.
De asemenea, ARF a lansat și va lansa și alte proceduri de achiziție de material rulant, iar operatorii de transport feroviar de călători vor demara un program de modernizare, finanțat prin PNRR și bazat pe o analiză realizată de ARF.
„Mulțumim tuturor celor care și-au exprimat opinia cu privire la schema de culori ale ramelor electrice inter-regionale și sperăm să li se alăture și alte persoane. Consultarea se încheie în data de 24 iunie, iar chestionarul poate fi accesat pe pagina https://forms.gle/HemRPvh4icPmQoMV9”, spune ARF.

Ultimele Articole