ARF a anulat licitatia pentru eficientizarea a 113 linii din reteaua feroviara

Update 28 noiembrie: „Având în vedere art. 2 alin.2 din Legea 98/2016, Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) a solicitat Autorității Feroviare Române (AFER) – Organismului Notificat Feroviar Român lista firmelor de consultanță autorizate AFER și clarificări cu privire la posibilitatea participării la licitația pentru achiziția serviciului de consultanță aferent întocmirii ”Studiului de Sustenabilitate și Eficientizare a Rețelei Feroviare din România”, a operatorilor economici care nu sunt autorizați și supravegheați din punct de vedere tehnic conform prevederilor OMT nr.290/2000.

In consecinta, AFER-ONFR a precizat faptul că ”în acest sens, pentru a derula acest tip de activitate, operatorul economic nu trebuie să dețină autorizație de furnizor feroviar/agrement tehnic feroviar/omologare tehnică feroviară”.

In baza precizarilor si in baza prevederilor art.212 alin. 2 din Legea nr. 98/2016 coroborat cu art.1 alin. 2 și 3 din HG nr.395/2016, Autoritatea pentru Reforma Feroviara a decis anularea procedurii de atribuire a contractului de servicii de consultanta”, a explicat, pentru Club Feroviar, Presedintele Autoritatii pentru Reforma Feroviara, Marian Paun.

„Facem precizarea că licitația privind achiziția serviciului de consultanță aferent întocmirii ”Studiului de Sustenabilitate și Eficientizare a Rețelei Feroviare din România” va fi relansată în maxim două zile”, a precizat Marian Paun.

Publicata initial la data de 10 noiembrie pe site-ul oficial de licitatii publice, licitatia pentru alegerea consultantului care urma sa realizeze ”Studiul de sustenabilitate si eficientizare a retelei teroviare din Romania” a fost anulata de catre Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) la 24 noiembrie.

ARF, in calitate de autoritate contractanta, a decis in baza prevederilor art.212 alin.2 din Legea nr. 98/2016 coroborat cu art.1 alin.2 si 3 din HG nr. 395/2016, anularea procedurii de atribuire a contractului de servicii „Studiului de Sustenabilitate si Eficientizare a Retelei Feroviare din Romania”.

„În sensul dispoziţiilor alin. (1) lit. c), prin încălcări ale prevederilor legale se înţelege situaţia în  care,  pe  parcursul  procedurii  de  atribuire,  se  constată  erori  sau  omisiuni,  iar  autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca aceasta să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2).” se arata in art.212 Legea nr. 98/2016 – Legea achizitiilor publice.

 

Stire initiala: ARF publica licitatia pentru analiza eficientizarii a 113 linii din reteaua feroviara