luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

ARF amână a patra oară depunerea ofertelor la trenurile cu hidrogen, iarăși din cauza „complexității”

ARF amână a patra oară depunerea ofertelor la trenurile cu hidrogen din cauza „complexității acestei proceduri”, noul termen fiind stabilit pentru luna iulie.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a transmis spre publicare în SEAP un anunț de prelungire a perioadei de depunere, pentru data de 31 iulie 2023, a ofertelor în cadrul licitației de achiziție a celor 12 automotoare în tracțiune electrică pe pile de combustie de hidrogen, împreună cu serviciile de mentenanță și de alimentare cu hidrogen.

„Luându-se în considerare complexitatea acestei proceduri (achiziția unui produs inovativ, achiziția de hidrogen combustibil de tracțiune printr-un abonament de disponibilitate pe termen lung) manifestată de potențialii ofertanți, ARF a luat decizia de prelungire a perioadei de depunere în scopul asigurării unui cadru adecvat în care să se depună oferte eligibile și asigurarea succesului în implementarea PNRR și în această zonă”, spune ARF.

Trenurile cu hidrogen livrate până în septembrie 2026

Potrivit instituției, Regulamentul UE pentru instituirea Mecanismului de Redresare și Reziliență prevede ca atribuirea contractelor să se încheie până la 31 decembrie 2023 și livrările să fie efectuate până la 31 august 2026.

Trenurile pe hidrogen ar fi o componentă importantă în strategia guvernamentală și a ARF de decarbonizare a sectorului transporturi și vor fi completate prin alte achiziții în domeniul trenurilor pe acumulatori și pe hidrogen.

Amânarea de zilele trecute este a patra după cele anunțate la datele de 25 aprilie, 19 mai, 11 iunie, toate justificate prin complexitatea procedurii și solicitările potențialilor participanți.

Ultimele Articole