joi, iunie 1, 2023
spot_img

ARF a lansat în probe site-ul de bilete integrate. Nu vă așteptați încă să vă alegeți și cu un bilet

ARF a lansat vineri, în versiunea de testare și corecție, site-ul de achiziție  bilete integrate al ARF.
Acesta va pune la dispoziție informații de mers de tren integrate pentru toți operatorii, iar pentru cei care au implementat deja API-ul de interconectare, se pot emite bilete integrate.
Pentru ceilalti, opțiunea devine activă după finalizarea procedurilor de implementare a API-ului propriu fiecărui operator. Platforma de testare este disponibilă la adresa: https://bilete-arf.infofer.ro/ro-RO/Itineraries
O încercare realizată de Club Feroviar pentru cumpărarea unui bilet pe relația București Nord – Slănic Prahova (CFR Călători și Transferoviar Călători) a dat însă greș, sistemul de plată refuzând două carduri bancare introduse la plată pe motiv de „card necunoscut”.

 

Potrivit unui comunicat de presă recent al ARF, într-o primă etapă, în aplicația de bilete integrate sunt incluse rutele formate din trenurile care aparțin SNTFC CFR Călători SA și Transferoviar Călători SRL și vor avea în vedere verificarea și vizualizarea datelor legate de vânzarea tilurilor de călătorie integrate, restituirea sumelor cuvenite către călător la renunțarea la călătorie și emiterea facturilor fiscale la solicitarea acestuia. Testarea soluției inițiale a modului de comercializare a titlurilor de călătorie integrate va putea fi considerată ca finalizată numai după parcurgerea testării tuturor funcționalităților existente și după integrarea propriilor platforme de către ceilalți OTF.

Ultimele Articole