spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Arad va achizitiona 28 de tramvaie noi

Pretul contractului a fost estimat la 57 milioane de euro. Anuntul a fost facut de catre Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, si, potrivit acestuia, pe langa achizitionarea celor 28 de tramvaie noi, Primaria aradeana intentioneaza sa modernizeze 20 de tramvaie din parcul existent.

“A fost finalizat studiul de oportunitate pentru achizitionarea unui număr de 28 de tramvaie noi, a căror valoare estimată se ridică la 57 milioane euro, cu TVA inclus, precum şi modernizarea a 20 de tramvaie din parcul Companiei de Transport Public, modernizare estimata la circa 4,7 milioane euro”, a declarat Gheorghe Falca.

Potrivit primarului din Arad, vor fi achizitionate 10 tramvaie cu dubla articulaţie, al caror pret estimat este de 2,2 milioane euro  per bucata si 18 tramvaie de capacitate medie, avand o valoare estimata de 1,7 milioane euro per bucata. De asemenea, vor fi modernizate 17 vagoane de tramvai tip GT6, modernizarea unui vagon fiind estimata la 223.000 de euro si trei vagoane de tramvai tip GT8, modernizare estimata la 308.000 euro per bucata.

Durata de realizare a investitiei este de 48 de luni. “Dupa ce vom aproba acest studiu de oportunitate, vom declansa procedura de licitatie”, a adaugat primarul municipiului Arad.

In prezent, Compania de Transport Public Arad utilizeaza pentru asigurarea transportului public de calatori 138 de tramvaie. Actualul parc de material rulant este alcatuit in cea mai mare parte din tramvaie second-hand, doar 6 tramvaie fiind noi, fiind achizitionate de Municipiul Arad in anii 2014 si 2015. Acestea noi au fost fabricate de catre producatorul roman de material rulant, Astra Vagoane Calatori.

Foto: Club Feroviar

Ultimele Articole