Arad primeste fonduri europene pentru cele 10 tramvaie noi

Municipalitatea a obtinut fondurile necesare pentru finantarea achizitionarii a 10 tramvaie noi. Este vorba despre achizitionarea a patru tramvaie cu dubla articulatie de capacitate mare si sase tramvaie vagon, de capacitate medie, valoarea finantarii fiind de 87, 4 milioane lei, din care cofinantarea municipalitatii aradene este de 1,75 milioane lei.

“In Regiunea de Vest a Romaniei suntem municipiul care are cel mai mare proiect pe transportul in comun, realizat din fonduri europene. Am primit documentatia de aprobare a finantarii. Vorbim despre 16 milioane de euro, care vor duce la cumpararea a 10 tramvaie noi, moderne. In continuare vrem sa obtinem atat fonduri europene, cat şi fonduri publice pentru ca pana in 2022 sa reuşim sa achizitionam toate cele 28 de tramvaie noi pentru transportul in comun din municipiul Arad”, a declarat primarul Gheorghe Falca.

Cele 10 tramvaie noi vor fi operate de catre Compania de Transport Public Arad si se vor alatura celor 6 tramvaie noi, tip “Imperio”, fabricate de catre Astra Vagoane Calatori Arad, achizitionate in anii trecuti. Pe langa acest proiect, municipalitatea aradeana mai are în vedere şi reabilitarea a 20 de tramvaie vechi din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad, astfel ca în 2020, orasul va avea o parc modern de tramvaie.

Proiectul initiat de municipalitate prevede achizitionarea a 28 de tramvaie, pana in 2022. Costurile de achizitie au fost estimate la 58 milioane de euro.

Mai multe informatii despre proiectele derulate pentru modernizarea sistemului de transport public din Romania si nu numai veti afla in cadrul Panelului dedicat exclusiv transportului urban pe sina, organizat in cea de-a doua zi a Summit-ului Zilele Feroviare 2018 >>>