miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Arad: infiintarea ADI Transporturi va permite atragerea de fonduri UE pentru tramvaie noi

CTP Arad intentioneaza sa achizitioneze la licitatie in urmatorii ani 30 de tramvaie noi, la un pret estimativ de 2.300.000 euro bucata. Proiectul este finantat prin Consiliul Local Municipal din bugetul local prevazut pe 2018, ca o participare de cota 2 la proiectul POR (Program Operational Regional) pe Axa 4. Proiectul fost deja prezentat si declarat ca fiind eligibil, insa pentru a accesa finantarea europeana trebuie sa fie infiintata ADI (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara) Transporturi, pentru care s-au facut deja demersuri.
Pana in prezent, “s-a facut o evaluare a valorii actiunilor, s-a luat legatura cu toti actionarii, pentru ca toti trebuie sa adere la ADI. Stiind ca unii dintre actionari nu vor sa-si incarce schema de personal a UAT-ului (unitate administrativ-teritoriala) propriu cu inca un birou ADI, am facut aceasta evaluare a actiunilor, ca sa putem sa-i rasplatim. In etapa actuala, in afara de Primarie si Consiliul Judetean, din ceilalti cinci actionari trei raman in CTP si intra si ei in ADI, iar doua primarii si-au anuntat intentia de iesire, respectiv Pancota si Lipova”, a declarat directorul CTP Arad, Claudiu Godja. Primaria Lipova va vinde actiunile, probabil actionarului majoritar (Primaria Municipiului Arad).
Dupa finalizarea procedurii de infiintare a ADI Transporturi, CTP va putea accesa fonduri europene. Pana acum, doar Primaria si Consiliul Judetean Arad puteau sa acceseze astfel de proiecte pentru CTP, dar erau proceduri foarte lente.
In prezent, CTP Arad detine aproximativ 90 de vagoane, dintre care 70 functioneaza zilnic. Primaria si CTP vor sa reinnoiasca intreaga flota de tramvaie din dotare in urmatorii zece ani.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole