Arad ar putea finaliza in februarie licitatia pentru noile tramvaie

Primaria Municipiului Arad urmeaza sa finalizeze, in luna februarie, licitatia pentru achizitia a zece tramvaie noi, dupa ce municipalitatea a obtinut, in toamna anului trecut, o finantare de peste 16 milioane de euro, din fonduri europene, la care se adauga o contributie locala de aproape doua milioane de euro. Conform reprezentantilor administratiei locale, in urmatorii patru ani vor fi cumparate, în total, 28 de tramvaie noi, investitie estimata la 57 de milioane de euro.

In prezent, orasul Arad are cea mai dezvoltata retea de linii de tramvai din Romania, dupa Bucuresti, iar Compania de Transport Public are 138 de garnituri aflate in circulatie.

Reamintim ca licitatia a fost lansata in luna decembrie 2018.

Primaria Municipiului Arad va achizitiona, intr-o prima etapa, 10 tramvaie noi a caror valoare estimata este de 73, 03 milioane lei fara TVA (18 milioane euro, din care 16 milioane vor proveni din fonduri europene), cu posibilitatea, ca in perioada de derulare a contractului din comanda de baza (4 ani), Primaria sa poata achizitiona, suplimentar, înca o cantitate de maxim 18 tramvaie noi. Cele suplimentare vor avea aceleasi caracteristici cu cele ofertate sau superioare, insa vor fi la acelasi pret unitar cu cele ofertate.

Achizitionarea celor 18 tramvaie suplimentare se va realiza in durata contractului (4 ani), prin incheierea unui act aditional, autoritatea contractanta stabilind in acest sens in propunerea de contract o clauza de revizuire.