Arad aproba modernizarea unei linii de tramvai

“Proiectul este in valoare de 18,2 milioane lei (aproximativ 4 milioane de euro) si va avea sustinerea financiara europeana. Speram ca la anul sa avem procedura de licitatie si sa inchidem bucla de circulatie, tramvaiul având o cale de rulare moderna (…) Ramâne ca din fonduri europene, sa optimizam si calea de tramvai de pe strada Padurii si, in acest fel, intreg inelul va putea fi parcurs de tramvaie moderne”, a declarat primarul Gheorghe Falca, dupa sedinta Consiliului Local Municipal Arad din data de 16 iulie.

Consilierii municipiului Arad au aprobat pe 16 iulie, intr-o sedinta ordinara, actualizarea studiului de fezabilitate privind optimizarea caii de rulare a tramvaiului si a retelei aeriene de contact aferente tronsonului IV – strada Padurii, intre strazile Abatorului si Condurasilor.

Intocmit in anul 2015, studiul nu a mai fost conform cu Ghidul solicitantului – Conditii generale de accesare a fondurilor prin POR 2014 – 2020, astfel ca a necesitat unele modificari si completari pentru a putea fi eligibil.

Reamintim ca in luna iunie municipalitatea din Arad a aprobat achizitionarea unui numar de 28 tramvaie noi si modernizarea a 20 de garnituri din actualul parc de vehicule al Companiei de Transport Public Arad (CTP Arad). Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 57 milioane de euro si urmeaza sa fie acoperita partial din bugetul local, diferenta provenind din fonduri europene structurale, prin POR 2014-2020. Astfel, era necesara modernizarea ultimului tronson de linie de tramvai din municipiul Arad, ramas nemodernizat, cel de pe strada Padurii.

Foto: livearad.ro