vineri, iunie 28, 2024
spot_img

Arabia Saudita prelungeste termenul limita pentru proiectul feroviar de mare viteza

07-arabia sauditaArabia Saudita a prelungit cu 14 luni termenul de executie a lucrarilor pentru consortiul spaniol responsabil cu constructia liniei de mare viteza care leaga Meca de Medina, a declarat guvernul spaniol.
Linia de cale ferata de mare viteza care leaga Meca de Medina trebuia finalizata in ianuarie 2017. Prelungirea termenului va impinge deschiderea liniei de cale ferata pentru primul trimestru din 2018.
Ministrul Lucrarilor Publice, Ana Pastor, a anuntat ca Arabia Saudita a fost de acord sa plateasca creantele consortiului „cat mai repede posibil”. Companiile spaniole care fac parte din consortiu s-au plans de intarzierea platilor cu mai multe luni.
In 2011, Arabia Saudita a acordat contractul in valoare de 6,7 miliarde de euro consortiului format din 12 companii spaniole si doua companii saudite pentru linia de cale ferata dintre Meca si Medina, precum si pentru intretinerea liniei pentru 12 ani.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole