Google, Apple și Microsoft nu pun pe aplicații GPS trecerile la nivel cu calea ferată din Statele Unite

12 august 2019

Autoritățile americane le-au cerut marilor companii de tehnologie, în special producătorilor de aplicații GPS, să adauge pe hărțile lor și trecerile la nivel cu calea ferată, însă foarte puține dintre ele s-au conformat.

aplicații GPS

National Transportation Safety Board lea cerut în decembrie 2016 companiilor tech și producătorilor de dispozitive GPS să adauge pe hărțile lor trecerile la nivel cu calea ferată. Doar trei dintre cele 14 companii au dat un răspuns și printre cele care nu au făcut schimbări mulțumitoare se numără Google, Apple și Microsoft, notează Politico, citată de The World News.

200.000 de treceri la nivel, absente din aplicații GPS

În SUA mor anual peste 250 de oameni la trecerile la nivel cu calea ferată după ce șoferii grăbiți și neatenți forțează trecerea. Se estimează că în SUA sunt aproximativ 200.000 de treceri la nivel cu calea ferată.

Google, a spus, într-un răspuns pentru Politico, faptul că mereu încearcă să aducă lucruri care să sporească siguranța șoferilor, dar nu vrea ca în aplicațiile de navigație să fie atât de multe elemente, încât șoferii să ajungă să fie distrași de ele. Foarte puține companii s-au conformat solicitărilor NTSB, iar printre ele se numără Garmin și TomTom.

NTSB, care investighează accidente, spune că adăugarea trecerilor la nivel cu calea ferată pe hartă este absolut necesară, din moment ce tot mai mulți șoferi se bazează pe aplicațiile de navigație din telefonul mobil.