spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Aplicație pentru refugiații ucraineni, cu stațiile de cale ferată din România

O aplicație pentru refugiații ucraineni, prin intermediul căreia aceștia să se poată orienta în România, a fost lansată duminică.

„Pentru ca refugiaților din Ucraina să le fie ușor să se descurce în România, CESTRIN, în parteneriat cu CNCCI și IGPR au dezvoltat o aplicație interactivă în care sunt reprezentate coridoarele de tranzit recomandate – culoarele verzi și sunt detaliate toate facilitățile: conexiuni, parcări, benzinării, stații CFR, aeroporturi, spații de cazare. Informațiile sunt scrise în limbile română, engleză și ucraineană”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Aplicația poate fi accesată AICI.Aplicație pentru refugiații ucraineni, lansată după ce Guvernul a aprobat gratuitatea transportului feroviar

Oficialul amintește că Guvernul României, la propunerea Ministerului Transporturilor, a aprobat noi gratuități și facilități la transportul refugiaților, printre care și gratuitate la toate călătoriile efectuate cu trenul Regio și InterRegio, clasa a doua, pe perioada staționării temporare sau a tranzitării României.

Guvernul a adoptat în şedinţa de sâmbătă un proiect de Hotărâre prin care se legiferează transportul feroviar gratuit pentru ucraineni, și cu CFR Călători, și cu operatorii privați, așa cum a scris Club Feroviar. „Este vorba despre acordarea de gratuitate la toate călătoriile efectuate cu operatorii de transport feroviar, la tren de rang Regio şi Interregio clasa a II-a, pe perioada staţionării temporare sau a tranzitării teritoriului României, în baza actelor de identitate, documentelor temporare de identitate, rezidenţă sau a permiselor eliberate de autorităţile române”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Ultimele Articole