spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

VIDEO Curge apă din tavan la metrou, în noua stație Eroilor 2 de pe Magistrala 5

A curs apă din tavan la metrou în cursul dimineții de joi, în noua stație Eroilor 2 de pe Magistrala 5, inaugurată în urmă cu două săptămâni.

apă din tavan la metrou licitații la Metrorex metroul din Drumul Taberei criza de personal din domeniul feroviar teste la metroul din Drumul Taberei
Statia de metrou Eroilor 2

Joi dimineață, din tavanul noii stații de metrou Eroilor 2 din București, de pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, a început să curgă apă direct pe peron, unde se aflau câțiva călători în așteptarea trenului.

Contactat de Libertatea, Gabriel Mocanu, directorul general al Metrorex, a precizat că „a fost o scurtă avarie, care a durat 5 minute”. ”Este vorba despre o conductă, dar s-a rezolvat, nu este nicio problemă”, a spus Mocanu. El a precizat faptul că incidentul a avut loc în jurul orei 8 dimineața.

Curge apă din tavan la metrou. Precizările oficiale ale Metrorex

La scurt timp, a venit și poziția oficială a Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presă, pe care o redăm integral în cele ce urmează: ”Metrorex informează că astăzi, 01.10.2020, între orele 07:58 – 08:08, în stația de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală. Precizăm că circulaţia trenurilor s-a desfășurat în condiții normale, nefiind afectată siguranţa călătorilor. Echipele Metrorex au intervenit operativ pentru remedierea situației, zona respectivă fiind izolată”.

Câteva ore mai târziu, Metrorex a venit și cu precizări de natură tehnică: ”Defecțiunea identificată a constat în blocarea unei supape de refulare de la un bazin tampon al instalațiilor sanitare. Intervenția în această situație s-a rezumat la deblocarea și recalibrarea supapei, operațiune executată de către constructor cu asistența personalului Metrorex. Remedierea defecțiunii nu a implicat niciun cost din partea Metrorex. Precizăm că infrastructura Magistralei 5 de metrou are o garanție de 10 ani pentru structură și cinci ani pentru instalații”.

Ultimele Articole