Anvers va avea legaturi feroviare mai bune cu regiunea Rin-Ruhr

02-antwerpOperatorul feroviar H&S Container Line introduce o noua calatorie suplimentara intre Andernach, Germania, si doua terminale de containere in docul Deurganck din Portul Anvers. H&S opereaza deja pe aceasta ruta, dar creste frecventa la doua servicii pe saptamana datorita sustinerii financiare a Autoritatii Portuare din Anvers.
Sustinerea oferita de H&S Container Line este rezultatul unei Cereri de Propuneri (CfP) lansate in octombrie anul trecut de catre Autoritatea Portuara pentru atragerea de proiecte menite sa imbunatateasca conectivitatea feroviara intre Anvers pe de-o parte si regiunile Rin-Ruhr si Rin-Main pe de alta parte. Prin urmare, Autoritatea Portuara a inaintat o cerere de propuneri pentru a incuraja operatorii intermodali sa introduca un nou tren naveta sau sa modernizeze un serviciu feroviar existent. Proiectele selectate de Autoritatea Portuara ar putea beneficia de sustinere financiara limitata pentru o anumita perioada de timp.
H&S Container Line a lansat o legatura feroviara noua, directa catre Andernach in decembrie 2016. Trenul intermodal efectueaza o calatorie dus-intors pe saptamana intre Andernach si docul Deurganck. Pentru a creste frecventa la doua calatorii dus-intors pe saptamana, H&S a inaintat un proiect cu o cerere pentru sustinere financiara. „Subventia de la Autoritatea Portuara ne va permite sa oferim un produs feroviar durabil atat clientilor din Anvers, cat si celor din regiunea Rin, pentru a suplimenta serviciile de transport cu salupa”, a explicat Heiko Brückner, CEO H&S Container Line.