sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

Anulări de trenuri în prima lună din an, inclusiv pe o rută recent redeschisă. LISTA completă

În prima lună a anului 2021, sunt câteva anulări de trenuri ale Transeferoviar Călători, inclusiv pe ruta Târgoviște-Pietroșița, recent redeschisă traficului.

anulări de trenuri TFC cumpără automotoare

Potrivit informațiilor prezente pe site-ul oficial al operatorului de transport feroviar de călători, în perioada 1-31 ianuarie sunt anulate trenurile 15104 și 15107 pe relația Târgoviște-Pietroșița și retur.

Motivul invocat de societatea clujeană este ”optimizarea utilizării automotoarelor”. Chiar și așa, pe ruta Târgoviște-Pietroșița figurează zilnic în circulație șase perechi de trenuri Regio ale TFC, care parcurg distanța de 35 km în 58 de minute (unul singur are un timp de parcurs de o oră și 3 minute).

Începând cu data de 13 decembrie 2020, Transferoviar Cluj a reluat circulația trenurilor între Pietroșița, nordul județului Dâmbovița, și Târgoviște – reședința de județ. “Vom introduce doar garnituri noi, moderne, pe această rută, începând cu 13 decembrie. Ne bucurăm să putem opera pe traseul București-Târgoviște-Pietroșița, mai ales acum, când cel mai sigur mijloc de transport este trenul”, precizau în decembrie reprezentanții Transferoviar Călători.

Problemele legate de această secție au început din 2013, când traseul feroviar Târgoviște-Pietroșița s-a închis. Circulația s-a întrerupt pe 15 mai 2013, pin decizia Ministerului Transporturilor, apoi s-a reluat în 2015, dar s-a închis din nou în 2017, pentru a se relua în scurt timp, până la retragerea din 15 decembrie 2019.

Anulări de trenuri și pe alte rute

TFC a anulat câteva trenuri și pe alte secții de circulație pe care le are în administrare, prin contract de închiriere cu CFR SA.

Este vorba de trenurile 15129 și 15134, pe relația Ploiești Sud-Slănic și retur, și 15147 și 15154, pe ruta Ploiești Sud-Măneciu și retur, care sunt anulate tot în perioada 1-31 ianuarie 2021.

Motivul invocat este același: ”optimizarea utilizării automotoarelor”. Pe prima rută circulă în prezent șapte perechi de trenuri pe zi, iar pe cea de-a doua – tot șapte.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole