spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Anulări de trenuri în Ucraina, din cauza războiului. Anunțul făcut de Ukrzalizniţa

Din cauza atacării de către Rusia a mai multor regiuni din țară, vineri dimineață au fost anunțate anulări de trenuri în Ucraina.

Compania feroviară de stat Ukrzalizniţa a precizat pe pagina sa oficială de Facebook că vizate sunt mai multe trenuri suburbane, din jurul marilor orașe.

Astfel, începând de vineri, se anulează trenurile suburbane din regiunea Kiev, care circulă din Kiev spre Tarasivka, Fastov, Zernovogo, Vorojbi, Konotop, Șostki, Vasilkova, Korostení, Teteriva, Zmeura și retur. Trenurile electrice care circulă spre Buchi de la Sviatoșino și Borșagivka vor continua să circule, însă doar până la Irpen.

În regiunea Odesa au fost anulate trenurile care circulă pe ruta Nikolaev – Herson, Herson – Vadim și Hristinivka – Uman. În regiunea centrală au fost anulate trenurile Zaporozie – Novooleksiivka și Melitopol – Zaporojieh. În regiunea Liov, sunt anulate trenurile electrice care circulă pe ruta Lviv – Lavocine – Chop din 25 februarie și retur din 26 februarie. De asemenea, au fost anulate trenurile electrice care fac legătura Harkov – Kozacha Lopan, Merchik – Trostianeț – Smorodine și Trostianeț – Coacaz – Liubotin.

Anulări de trenuri în Ucraina, și în sudul țării

Mai multe curse suburbane în estul țării au fost anulate: trenurile de pe rutele Harkov – Bakhmut, Harkov – Lozova – Kramatorsk și Harkov – Sloviansk. Trenurile Mariupol – Donbasul de Sud vor circula doar până la Volnovaki.

„Ukrzalizniţa face tot posibilul să continue circulația trenurilor electrice în acele regiuni în care situația o permite. Pasagerii sunt rugați să rămână calmi, să aibă acte de identitate, să fie pregătiți pentru eventuale inspecții și să asculte cu atenție anunțurile din stații”, se arată în postarea de pe Facebook.

„Admirăm curajul apărătorilor noștri și cu dublu angajament o facem pe a noastră: căile ferate continuă să se miște 24/7, zeci de mii de oameni au fost deja evacuați din linia focului”, se arată într-o postare anterioară.

Rusia a declanșat joi dimineață o ofensivă armată în Ucraina, reușind să cucerească mai multe regiuni ale țării. Vineri dimineață, trupele rusești se aflau la câțiva kilometri de capitala Kiev.

Ultimele Articole