spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Zeci de anulări de trenuri în Rusia, din cauza pandemiei de coronavirus

Sunt zeci de anulări de trenuri în Rusia, pe termen nelimitat, care vizează rutele de lung parcurs, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou.

anulări de trenuri în Rusia

Printre măsurile luate de RZD, compania feroviară rusă de stat, se numără înjumătățirea frecvenței curselor trenului de mare viteză Sapsan, care face legătura între Moscova și Sankt Petersburg, informează Europa Liberă.

Potrivit companiei feroviare, decizia a fost luată din cauza scăderii drastice a cererii de bilete în urma impunerii unor restricții de circulație. În total, Calea Ferată Rusă a suspendat pe termen nelimitat 53 de rute, iar la 37 de rute a redus frecvența. Compania a mai spus că numărul cererilor de returnare a banilor pe bilete pentru călătorii programate în aprilie a fost de cinci ori mai mare decât în aprilie anul trecut.

Nu sunt primele anulări de trenuri în Rusia      

Acestea nu sunt primele anulări de trenuri care se fac în Rusia. Primele ”victime” au fost trenurile internaționale.

Astfel, au fost suspendate trenurile Chișinău – Moscova începând cu data de 14 martie 2020, Chișinău – Sankt Petersburg începând cu 15 martie 2020 și Chișinău – Odesa începând cu 20 martie 2020. Rusia a anunțat că suspendă de marți, 17 martie, cursele feroviare spre Republica Moldova și Ucraina.  Sunt sistate și cursele feroviare de pe liniile Moscova – Kiev și Moscova – Odesa, dar și mai multe curse interne.

La data de 7 aprilie (marți), Rusia avea înregistrate 7.947 de cazuri de coronavirus și 58 de morți. Aproape 500 de persoane s-au vindecat.

Ultimele Articole