Antalya organizeaza licitatie deschisa pentru a treia linie light rail

Municipalitatea Metropolitana din Antalya a anuntat intentia de a construi o a treia linie light rail in oras. Noua linie de metrou usor va avea lungimea de 24,9 kilometri. Licitatia pentru desemnarea castigatorului sau a castigatorilor proiectului va avea loc la 27 martie, anul acesta.

Conform cerintelor Municipalitatii din Antalya lucrarile vor trebui sa fie finalizate in termen de un an si noua luni de la data semnarii contractului.

Reamintim ca in septembrie 2017, Municipalitatea anunta ca potrivit noii etape de dezvoltare a retelei de transport light rail din Antalya, Antray, va fi construita o noua sectiune in lungime de 12 kilometri. Aceasta va fi urma traseul dintre Varsak Sakarya, din nordul Antalyei si Eğitim Araştırma Hastanesi, din sud. Lucrarile la cea de-a doua sectiune vor fi finalizate in 2019.

Va fi de asemenea asigurata o interconexiune cu reteaua light rail existenta care face legatura pe axa est-vest a orasului Antalya.

Planurile de dezvoltare pe termen lung prevad conectarea noului traseu light rail si cu linia de tramvai existenta. Aceasta va fi reconstruita pentru a facilita standardele feroviare, reteaua de tramvai urmand a avea cale dubla, cu o extindere in partea de vest, catre Eğitim Araștırma Hastanesi, district unde ar fi posibila si interconectarea celor doua sisteme de transport urban. Reteaua noua combinata, tramvai si light rail, va avea o lungime de 23 kilometri.

Precizam ca cea mai recenta extensie a retelei Antray a fost inaugurata in iulie 2016, cu o extensie spre aeroportul din Antalya.

 

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza pietei feroviare romanesti o puteti gasi pe site-ul Catalog Feroviar la sectiunea „Licitatii”.