spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Antalya intra pe harta retelei feroviare de mare viteza

AntalyaMinistrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a anunțat că a fost stabilit traseul Antalya-Burdur-Isparta pentru linia de mare viteză ce va conecta orașul Antalya la restul rețelei feroviare de mare viteză din Turcia. Ministrul Çavuşoğlu a precizat și faptul că implementarea proiectelor necesare va începe în curând.

Acesta este un pas important pentru realizarea unui proiect feroviar de mare viteză, extrem de discutat în ultimii ani. Acum, pe lângă linia feroviară de mare viteză Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar – a cărei implementare a fost inițiată de către Căile Ferate din Turcia (TCDD)  – a fost stabilită și dezvoltarea rutei Antalya-Burdur-Isparta.

Ministrul Çavuşoğlu a punctat faptul că noua linie de mare viteză va facilita conexiunea între Antalya și mari orașe de pe teritoriul turc, prin intermediul a două coridoare separate. Acest lucru va îmbunătăți considerabil confortul pasagerilor și rapiditatea transportului de marfă.

Datorită acestui nou proiect linia Eskișehir, Kütahya, Afyonkarahisar va fi conectată cu Antalya via Burdur și Isparta. Linia beneficiază, de asemenea de conexiune cu capitala Ankara și cu orașul Istanbul.

Ultimele Articole