spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Aniversare. SPIACT Craiova împlinește 60 de ani

SC SPIACT CRAIOVA SA, societate de producţie industrială, aparataj centralizare şi telecomandă căi ferate, aniversează 60 de ani.

Compania ale cărei produse, servicii şi lucrări se adresează în principal infrastructurii feroviare, aniversează 60 de ani în serviciul siguranţei pe calea ferată.

Potrivit companiei, misiunea este să fie oferită siguranţă în transportul feroviar prin realizarea de echipamente de dirijare şi urmărire a trenurilor, care corespund standardelor impuse de circulaţia pe calea ferată şi în respectul deplin faţă de mediul înconjurător.

„Graniţele dispar, tehnologiile se schimbă, standardele de piaţă cresc. În toată această schimbare, SPIACT Craiova îşi reconsideră poziţia, trecând de la rolul de producător de echipament feroviar, la furnizor de sisteme şi subsisteme compatibile cu cerinţele europene”, spun oficialii companiei.

ISTORIC:

1923: Înfiinţarea primului atelier de reparaţii pentru produse feroviare

1974: Realizarea primului electromecanism de macaz.

2003: SPIACT devine companie cu capital integral privat.

Referinţe produse

2006: SPIACT semnează cu SIEMENS primul contract având ca obiect cutii nemetalice pentru protecţia echipamentului.

2010: Semnarea contractului cu CN CFR SA Bucureşti cu privire la un nou system de control pentru electromecanismele de macaz.

2011: SPIACT semnează cu IMSAT Groupe SNEF un contract ce a avut ca obiect primele electromecanisme de macaz cu motoare în curent alternativ. Referinţe servicii/lucrări

2012: Primul contract încheiat cu CNCFR SA Bucureşti pentru reparaţii la electromecanismele de macaz

Alte proiecte derulate:

2013: Semnarea cu IMPRESSA PIZZAROTTI ITALIA a contractului de execuţie lucrări de instalaţii de electrificare, energoalimentare şi telecomunicaţii feroviare pe tronsonul Vinţu de Jos-Coslariu (Coridor IV Paneuropean- Coslariu Simeria).

2015: Încheierea contractului cu ALSTOM TRANSPORT ROMÂNIA cu privire la electromecanismele de macaz cu sistem de înzăvorâre Spherolock .

2017: Încheierea contractelor cu SIEMENS România pentru lucrări de semnalizări feroviare – proiect Siculeni Adjud şi lucrări ICS (Iluminat capete de staţii) şi EA (Energoalimentare) – Coridor IV Curtici Simeria – tronsoane 2a, 2b. (D.C.)

Ultimele Articole